Oppositie start procedure op voor aanstelling nieuw schepencollege

10-02-2017 23:24

  •  

     

     

  • LVB en NvA betreuren ten zeerste de houding van Cd&V en Peter Lacres.

    Wij hebben na het arrest van de Raad van State van 10 juni 2016 meermaals opgeroepen om tot een echte eenheidscoalitie te komen met al de partijen die hebben deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Men heeft hier niet op geantwoord en zelfs de pogingen daartoe van de provinciegouverneur werden zonder pardon afgewimpeld.

    Wij hebben meer dan eens gevraagd aan Cd&V en aan Peter Lacres om dan toch minstens de punten waartegen zij geen belet hebben omdat ze niet met beleid te maken hebben of omdat het hun eigen projecten betreft, toch goed te keuren.

    Zonder enige uitleg werd deze vraag gewoon genegeerd door Cd&V en Peter Lacres!

    We hebben hen herhaaldelijk meegedeeld zij over een meerderheid in de gemeenteraad beschikken en dat zij via de gemeenteraad eigenlijk perfect alle legitieme  beslissingen kunnen  nemen die zij  wensen  te nemen. Het college is namelijk verplicht om door de gemeenteraad genomen legitieme beslissingen,  uit te voeren.  Er zou  opnieuw debat zijn in de gemeenteraad : soms zullen de  beslissingen  meerderheid tegen minderheid genomen worden, dan weer zullen we ons allemaal achter een punt kunnen scharen.

    De Raad van State heeft in zijn arrest duidelijk vastgesteld dat LVB en NVA een meerjarenplan en een begroting naar de gemeenteraad hebben gebracht welke de voorstellen van Cd&V en Peter Lacres opneemt. Dat is vandaag nog steeds zo.

    Wij hebben Cd&V en Peter Lacres m.a.w. andere en meer constructieve keuzes geboden in de gegeven omstandigheden! Cd&V en Peter Lacres hebben dit aanbod niet willen aannemen en zijn voor het platte populisme gegaan.

    Cd&V gaat daarbij dan zelfs nog zo ver dat ze de situatie die ze zelf tot stand brengen, in de schoenen proberen te schuiven van de burgemeester.

    Het zijn Cd&V en Peter Lacres die telkens weigeren de gemeenteraad te laten doorgaan, zelfs als daar punten op staan die hun oorsprong vinden in hun eigen voorstellen, en niet de burgemeester!

    De kiezer heeft in 2012 voor een duidelijk project gekozen.

    Cd&V is er in geslaagd om Peter Lacres te doen overlopen en zich af te zetten tegen de keuze van de kiezer om vervolgens op een ongeziene manier aan afbraakpolitiek te gaan doen.

    Kan het dat het project van de kiezer zomaar aan de kant mag worden geschoven omdat een aantal mandatarissen een niet te stillen honger naar macht hebben?

    Moet er niet iemand zijn die die democratische keuze verdedigt?

    Wij kunnen ons natuurlijk niet beroepen op de hoogstaande morele principes van de nieuwe meerderheid, alleen maar op de eenvoudige lessen die we meekregen in onze opvoeding. Iedereen gelijk voor de wet bijvoorbeeld. Een geloof in rechtvaardigheid en in respect, in vertrouwen en in de integriteit van een gegeven woord. In hard werken ook om een doel te bereiken. Dat hebben we de voorbije jaren in Pepingen zeker gedaan, en ik hoop dat jullie met mij even fier zijn op onze realisaties. Onze gemeente is financieel gezond en heeft zelfs terug een kleine reserve. Onze straten en bermen zijn proper, dankzij onze gemeentediensten. Onze administratie kreeg goede punten bij de laatste audit. De werking van onze bib is uitgebreid en we maakten vorderingen in alle belangrijke dossiers: van de waterzuivering, over de sociale woningbouw en het fietspad in de Hoesnaek, tot de sporthal en de kinderopvang in De Zagerij. Nog belangrijker is de blijvende motivatie waarmee het gemeentepersoneel en ons bestuur er in Pepingen het beste van wil maken.

    Hoe we dat gaan doen, lijkt heel simpel. Dat is het ook. We gaan dat doen in daden, en niet in woorden. Men verwijt ons een gebrek aan visie, maar onze plannen liggen al meer dan 4 jaar op tafel. Men verwijt ons telkens de verkeerde beleidskeuzes te maken, maar we horen nooit concrete, haalbare alternatieven. Men verwijt ons een gebrek aan dialoog, maar alle constructieve voorstellen komen van onze kant en slaan te pletter tegen de blinde muur van de nieuwe meerderheid. Men verwijt ons de stilstand in de gemeente, maar bij elke gemeenteraad worden al onze agendapunten afgevoerd. Alleen wanneer een lid van de nieuwe meerderheid in een betalend mandaat kan gestemd worden, wordt een uitzondering gemaakt. Dan is de gemeente opeens niet meer onbestuurbaar. De nieuwe meerderheid wil niet vooruit tot LVB en N-VA helemaal gekortwiekt en weggedrumd zijn, beladen met alle zonden van de wereld. Dat neigt niet meer naar persoonlijke rancune, dat IS persoonlijke rancune. Het is dan ook ongehoord dat deze honger naar mandaten en naar de burgemeesterssjerp verkocht wordt als het algemeen belang van de Pepingenaar. Tegen die schijnheiligheid zetten wij ons af. Want wat was er eerst in deze ‘kip of het ei’-discussie? De kunstmatige onbestuurbaarheid, aangevuurd door een overlopende schepen en een al te gewillige oppositie? Of onze reactie waarbij we met alle middelen proberen om de democratie te vrijwaren in Pepingen? De vraag stellen is ze beantwoorden.

Terug

Contact

www.lvb-pepingen.be
Ninoofsesteenweg 37
Pepingen
1670

 

Nieuws

  • 24-06-2015 10:47

    Fasering werken Ninoofsesteenweg (n28) in Pepingen

        Richtdata voor de faseringen : Fase 1 : Brugstraat tot Hoesnaeck : Februari tot half juli Fase 2 : Kruispunt Hoesnaeck tot gemeenteplein : Half april tot Half juli (bouwverlof) Fase 3 : Kruispunt Blokkes (Palokenstraat) : Begin tot eind augustus Fase 4 : Blokkes tot...

  • 28-05-2015 10:31

    Kruispunt Kestersesteenweg onderbroken

    Kruispunt Kestersesteenweg (N272) vanaf 11 mei onderbroken door bijkomende werken op Ninoofsesteenweg EP Vanaf 11 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met extra werken op de Ninoofsesteenweg (N28) in Pepingen. Wegen en Verkeer maakt van het afsluiten van de Ninoofsesteenweg in het...

  • 01-05-2015 08:13

    Tweede fase vernieuwing Ninoofsesteenweg (N28) start op 23 april

        Op 23 april start het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase van de vernieuwing van de Ninoofsesteenweg in Pepingen. In deze fase...

  • 01-04-2015 10:54

    Start wegeniswerken Ninoofsesteenweg op 16 maart.

    Start wegeniswerken Ninoofsesteenweg op 16 maart. Nutsmaatschappijen schuiven door naar volgende fase.  Op 16 maart zijn de nutsmaatschappijen volledig klaar met het verplaatsen en vernieuwen van de leidingen tussen de Brugstraat en Hoesnaek. Ze schuiven dan door naar fase 2 (tussen Hoesnaek...

  • 03-03-2015 10:05

    Werken ninoofsestenweg

    Werken Ninoofsesteenweg: Voorbereidende werken beginnen maandag Op maandag 26/01 beginnen de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken aan de Ninoofsesteenweg, van het kruispunt Ninoofsesteenweg met de Brugstraat tot voor Hoesnaek. Vanaf half maart zullen het Agentschap...

  • 03-02-2015 23:59

    LVB krant Januari 2015

    LVB krant januari 2015.pdf (7586905)

  • 30-01-2015 00:00

    Nieuwjaarsreceptie Gemeente Pepingen

  • 21-01-2015 23:05

    Alle info van het Agentschap Wegen en Verkeer - Heraanleg en omleidingen

      Agentschap Wegen en...

  • 31-12-2014 10:48

    Vernieuwing ninoofsesteenweg doortocht Pepingen

      " Op donderdag 04.12.2014 werd er een infoavond voor de burgers en de zelfstandigen en ondernemingen gegeven  in verband met de komende werken aan de Ninoofsesteenweg. Iedereen kon rechtstreeks vragen stellen en opmerkingen maken  aan de bevoegde ambtenaren. Er was een ruime...

  • 02-12-2014 20:58

    geboorteboom

    De 47 kinderen die van oktober 2013 tot september 2014 in Pepingen werden geboren, kregen afgelopen weekend een geboorteboom.   Het gemeentebestuur trommelen de jonge inwoners zaterdag op om met hun ouders als blijvend aandenken aan het nieuwe leven een geboorteboom te planten. Voor de...

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

© 2006-2018 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode